středa 8. dubna 2015

Change your dreams into plans...

... and your cant's in to cans! Existují dvě roviny toho, co chceme. Sny a plány. Jaký je rozdíl? Sen a KDY! To je plán! A vlastně i první krok k tomu, abyste té dané věci skutečně dosáhli.
je něco, po čem toužíme, přemýšlíme o tom, jak hezké by bylo něco mít/něčeho dosáhnout. Plán. To už je něco úplně jiného. Může to být jen další úroveň vašeho snu. Je to ten moment, kdy seberete odvahu. Definujete jak přesně by to mělo být

Když si řeknete, že byste chtěli mít vyrýsované břišní svaly je to něco úplně jiného než když si řeknete "Do začátku léta budu mít vyrýsované břišní svaly!" Tohle už je závazek, který dáváte sami sobě a tím se rozhodnete pro to něco dělat. Když si jen řeknete, že by to bylo hezké, čeká vás s nějvětší pravděpodobností neúspěch, nad kterým můžete jen mávnout rukou, nic jste si přeci neslibovali.

Takže moje rada je přestaňte se unavovat sny a mějte plány! A mluvte o nich. S přítelem tohle děláme často. Ať už se jedná o to, co chceme dosáhnout po fyzické stránce, nebo co chceme vlastnit. Děláme plány, dáváme si deadliny, komentujeme svoje pokroky a oni tam vážně jsou.

Takže si stanovte cíle, napište si je, s datumem. Tak a tady to máte závazek! A s tím musíte pracovat. Máte určité množství času, do kdy to chcete dosáhnout a nastává druhá věc - jak té dané věci dosáhnete. O tom také mluvíme. Když se týká cílů co se týče vzhledu bavíme se o tom, jak budeme trénovat, co budeme vařit, proč budeme dělat tohle nebo tamto. Radíme si. Tohle není důležité s někým probírat, i když je to příjemné, ale sami určitě budete vědět, co můžete změnit ten daný týden, co udělat týden další a co potom, abyste neustále viděli další a další pokroky.

Stanovte si cíl a jděte si za tím. Nepotřebujete žádnou odměnu, dosažení cíle je vaší odměnou. A ta pýcha, která přijde potom!

xx A.

středa 1. dubna 2015

My rules to live by I.

Loni jsem udělala spoustu bot. Rozhodnutí, které rozhodně nevedli k tomu, že bych byla šťastná a spokojená. Lituju jich? Ne. Vím, proč jsem je udělala, něco jsem si z nich vzala jako ponaučení a jsem připravená posunout se dál. Otázka je, jestli bude rok 2015 šťastný. Teď. V tenhle moment to vypadá, že by k tomu měl mít všechny předpoklady. Ale je to na mě. šťastný život se nedá najít, musíte si ho vytvořit.

Jak? Pár věcí jsem se naučila.

Naučila jsem se, že je důležité nechat jít lidi, kteří nás nedělají šťastnými, co hůř, cítíme se kvůli nim špatně a stejně je nechceme za žádnou cenu ztratit ze svého života. Tohle rozhodnutí možná bolí, ale uvědomila jsem si, že tenhle druh lidí zabírá ve vašem životě místo, které může zaujmout někdo, kdo vás šťastným dělat bude. Ať je to jakkoli nepředstavitelné. Važte si sami sebe. Máme jeden život.

Věnujte se naplno tomu, co vás naplňuje. Najděte si tu věc. A jděte do toho. Když budete něco dělat na stoprocent, ať je to cokoli, budete z toho mít hned lepší pocit. Nenechte sami sebe stagnovat. Můžete být pyšní na to, co jste dokázali, ale vždycky byste měli chtít dosáhnout něčeho víc.

Dovolte si nebýt dokonalí! Jsme lidé, pokud budeme žít s tím, že všechno musíme dělat určitým způsobem, že tohle musí být takhle a ne jinak, tak nebudeme nikdy šťastní. Život nás staví před různé překážky, dává nám příležitosti. Nemůžeme ovlivnit to, co do našeho života přijde, ale můžeme ovlivnit to, jak se s v té situaci zachováme.

Udělejte si pauzu. Někdy ji potřebujeme každý. Pár minut, hodin, nebo i den, který věnujeme něčemu, co nás uvolní, zrelaxuje, nechá nás vypnout. Zacvičit si. Dát si kávu. Přečíst si noviny. Udělat si nehty. Můžete to být cokoli, ale udělejte si čas, kdy budete jen sami pro sebe. Uvidíme, udělá to divy s vaší psychikou.

Mějte se rádi. Když se má člověk rád, chová se sám k sobě lépe, dělá lepší rozhodnutí. Neříkám, abyste byli sobečtí a úplně zapomněli že kolem vás žijí další lidé, kteří mají také city, ale uvědomte si, že žijete sami se sebou a dělejte rozhodnutí taková, aby vás dělali šťastnými.

xx A.