úterý 19. května 2015

ABStraction

Existuje jeden takový všeobecný cíl, mezi mými kamarády a známými, které potkávám ve fitku. Chtěli by několik buchtiček na břiše. Možná i v břiše, ale to se bohužel úplně neslučuje. Někdo je skromný, jásá, když se mu sem tam ukazují vrchní čtyři, jiný jich chce šest, přes to vlak nejede. Existuje sto a jeden "osvědčených" způsobů, jak toho dosáhnout. Nebudu vám lhát, je to pro tohle léto i můj cíl a ani na jeden z těch superrychlých způsobů nevěřím. Kdyby to bylo tak lehké, tak by je měl každý. Nemyslíte?

Jako všechno, co stojí za to, je to práce a čas. Záleží na tom, jak moc máte ty břišáky stydlivé a pod jak velkou vrstvičkou se schovávají, ale jde to. Pokud máte vůli, odhodlání a chcete pro to něco udělat!

Tohle zmíním jako první, abychom si ujasnili, že přes to vlak nejede. S T R A V A! Tak, řekla jsem to a je to pravda. Chcete mít krásné vyrýsované tělo, tak se k němu tak musíte chovat. A není to o doplňkách stravy a o proteinových tyčinkách. Je to o vyvážené stravě. Čerstvých potravinách. Vaření doma, abyste věděli, jak se jídlo upravuje. Kvalitních zdrojích proteinu, dostatku zeleniny a zdravých tuků z ryb, ořechů, semínek, avokáda. Zdravé tělo je krásné. 

Jsou potraviny, které vám k tomuhle cíli moc nepomůžou, jedná se o cokoli, co bylo mnoha nesmylnými procesy zpracované, zbavené živin a připravené v lákavém obalu přímo ve vašem supermarketu, jednoduché a tak příhodně hned po ruce. Otázka ale je: chcete jednoduché řešení, nebo máte cíl nějak vypadat? Jedná se i o potraviny, které v sobě obsahují obrovské množství soli a překvapivě skvěle zapadají do první kategorie. S obvodem vašeho pasu vám ale často nepomůže ani mléko nebo obiloviny (byť celozrnné!) O tom později ;)

Když jsme si nějak vysvětlili tu složku s tou stravou. Už stačí jen zvednout zadek a začít něco dělat. Samo to také nepůjde, i když strava je základ. Je důležité svému cíli přizpůsobit svůj trénink. Překvapivě! Chete vyrýsované svaly a tak nebude pro vás tím pravým se potloukat po gymu, popadnout činku, s maximálním vypětím udělat pár opakováním a drahnou dobu odpočívat, než se odhodláte k další sérii. Vaší jasnou volbou je rychlost, intenzita, minimální přestávky.

Potřebujete trénovat více svalových partií najednou, aby vaše tělo muselo metabolicky pracovat na plné obrátky. A samozřejmě se zaměřit na trénink středu "core". Když říkám core, tak nemyslím přímý a šikmý břišní sval. A jejich tréninkem nemyslím pár sérií sklapovaček a zkracovaček.

Mám teď na mysli celý svalový systém který samozřejmě zahrnuje dva výše zmíněné, ale především zahrnuje další svaly, ty které jsou ukryté vevnitř v břišní dutině, ale stále stejně důležité. Protože na vašem výsledném pase se odrazí všechny.

xx A.

Žádné komentáře:

Okomentovat