sobota 3. října 2015

Lifestyle|LOVE YOURSELF

Kdysi jsem napsala a pořád to platí....

Mám jednu kamarádku, se kterou se vídám celkem často. Úplně pokaždé, když se podívám do zrcadla. Ale jednu věc vám řeknu, cesta k našemu přátelství byla celkem trnitá. Pamatuju si doby, kdy jsem tuhle osobu zasypávala těmi největšími urážkami, říkala jí obrovské hnusárny, které bych neřekla do očí nikomu jinému:
"Máš moc velká stehna!"
"Máš moc krátké nohy!"
"V tom vypadáš naprosto příšerně!"
"Stejně to nedokážeš, tak proč se snažit?!"
 Je vám to povědomé?

Přesně tak, sami k sobě býváme neuvěřitelně kritické a říkáme si věci, které bychom na adresu nikoho jiného nevypustily z úst, protože bychom ho nechtěly ranit. Tak proč to děláme sobě? Víte, nějakou dobu se pohybuji ve světě fitness a ještě předtím jsem měla možnost oscilovat jako pozorovací stanice v souhvězdí módních magazínů a zjistila jsem jednu věc - nic takového jako žena spokojená s tím, jak vypadá, neexistuje. Je to smutný fakt. Víte, co bývá hodně častým tématem na večírcích s vysokou koncentrací modelek? Jak zhubnout tuhle a támhle. Ženu, která se cítí sebevědomě ve vlastním těle aby člověk hledal v kupce sena.


Kde je chyba? Nedokážeme ocenit přednosti, ty totiž lehce přehlédneme, jak naše oči neustále pátrají po nějakých nedostatcích a ty se svojí kreativitou a neustálou touhou se porovnávat najdeme vždycky. A přitom jsme ochotné zapomínat na jeden celkem podstatný fakt a ten se nazývá genetika.

Je naprostá hloupost stresovat se tím, že vaše nohy nejsou dost dlouhé, nebo že jste moc malé, či vysoké (ano, Alischko, to je na tebe!), to jsou jednoduše věci, se kterými nikdy nic nenaděláme. Dala nám je příroda a na nás je, abychom pracovaly na tom, co změnit můžeme a to tím, že se budeme hýbat a že si budeme dopřávat to nejzdravější, co můžeme.

Takže pojďme udělat takovou dohodu: podívejte se na tu slečnu v zrcadle, usmějte se na ni, podejte si ruce na znamení věčného přátelství, protože přiznejme si, nikdo nám nikdy blíž nebude, a řekněte jí něco hezkého! Já třeba moc dobře vím, že nikdy nebudu mít pověstnou mezeru mezi stehny, protože a jednoduše na to nemám kosti. Co ale mám jsou svaly, se kterými se už pracovat dá a dají se s nimi dost dobře dělat dřepy. A co dělají dřepy? Hezká pozadí. A za to už tu slečnu v zrcadle pochválit můžu. Vidíte, kam tím mířím?


Buďte originál. Ano, můžou být další lidé, které obdivujete. Můžou se vám líbit ruce Jessie Hilgenbeg, nebo gluteály Amandy Latony, ale proč byste měly být stejně? Každá jsme jiná a to je na ženách krásné, dokážete si představit ten příšerný svět, kde bychom všechny vypadaly stejně?

Přemýšlejte reálně, ne pozitivně. To zní trošku zvláštně, ale myslím to jako přátelskou radu. V záchvatech pozitivity si můžeme dávat nereálné cíle. A k čemu vedou nereálné cíle? Ke zklamání. Takže si udejme ty, o kterých tušíme, že jich za maximálního úsilí můžeme dosáhnout, ale zase se nepodceňujme.

Buďte sama době nejlepší kaamrádkou. Ano, správná nejlepší kamarádka vám dokáže říct, když něco děláte špatně, ale především vás dokáže podržet. Řekne vám, že když zaberete, tak to dokážete. Věří ve vás. VĚŘTE SAMI V SEBE!

Napište si to. Myslím to vážně, nestyďte se, sedněte si k čistému listu papíru a napiště deset věcí, které na sobě máte rády. A víte co? Napiště nám je do komentářů, abychom inpirovaly ostatní!

Pokud jste četly pozorně a nepouštěly to jedním okem dovnitř a druhým ven, tak teď máte novou nejlepší kamarádku. A víte co, vemte ji cvičit, uvařte jí něco zdravého, prostě ji rozmazlujte, ale o tom si ještě povíme v dalších dvou článcích! Hlavně si uvědomte, že často jsme to my, kdo stojí v dosažení našich cílů, takže si dovolme být šťastné, mějme se rády a pak dosáhneme svých cílů!



xx Adri

Žádné komentáře:

Okomentovat