středa 17. června 2015

Fit'n'healthy cooking: PAENUT BUTTER CHICKEN

Co dělá mého Superhrdinu superhrdinou? Vynecháme tu fyzickou část, kdy si na bench naloží tolik, že se stává náročným matematickým úkolem spočítat, kolik tam vlastně má. A přesuneme se úplně někam jinam. Do kuchyně. Takový superhrdina totiž dokáže unavené trenérce, která se pozdě večer vrací z práce, připravit třeba kokosové kari s kuřecím nebo naprosto dokonalé kuře s omáčkou z rajčat a... ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA! Ano, slyšíte dobře. Takže kdo by ho pak nemiloval, že ano? 

Tenhle malý trik africké kuchyně jsem od něj každopádně okoukala, trošku to přizpůsobila svým fitness potřebám a můj oblíbený oběd byl na světě. A protože jsem dobrá duše, tak se s vámi podělím! Nastražte uši a poslouchejte, protože o tohle zcela určitě nechcete přijít a budete si přát, aby vaše chuťové buňky měly chuťové buňky!

 Není ani potřeba moc ingrediencí. Hlavně vařit s láskou, rozumíme si? Protože to doma slýchám často: "Baby, could you make my tea, it always tastes different when you do it. It's the love you add in.."

250 g kuřecích prsou
2 menší papriky
2 jarní cibulky
200 g hlívy ústřičné
Lžíce burákového másla
Lžička kokosového oleje
Harisa/chilli/sůl/pepř
Plechovka krájených rajčat s česnekem

Osmahnout cibulku, hlívu, maso na trošce kokosového oleje, přilít rajčata, když je všechno hotové, dokořenit, zamíchat lžíci burákového másla a celé kouslo je hotové. Mezitím si na straně ogriluju cuketu nebo nakrouhám ledový salát, moje oblíbené přílohy, ale můžete zvolit o něco tradičnější rýži. No a nechte si chutnat!
Zase někdy příště z mojí kuchyně.

xx A.

Žádné komentáře:

Okomentovat