úterý 23. června 2015

Be Happy|MOOD BOOSTERS

Zpocená a spokojená aneb po cardiu
Znám ženy, která když mají špatnou náladu, sedí doma. Sedí doma a koukají na televizi. Sedí doma,
dívají se na televizi a pátrají po sušence. Takový ten syndrom Bridget Jonesové. Může vás to popadnout kdykoli, nikdy nevíte, co se stane, kdo vám zkazí náladu, nebo co v životě nevyjde tak, jak jste plánovali...

ALE!
To není důvod zahodit i všechno to fitness snažení, nejsme děti, abychom se uklidňovaly nebo odměňovaly pytlíkem bonbónů a pokud děti máte, tak pro ně udělejte jednu hezkou věc a nedělejte to ani u nich, protože zvyk je železná košile a co se v mládí naučíš v stáří jako když najdeš.

Právě zvyk! Jsme zvyklý takhle bojovat se svým stresem a to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat je tenhle zvyk zahodit do koše a vybudovat si nové, zdravější zvyky, které nás nejenže nebudou sabotovat, ale budou nám pomáhat! Protože si přiznejte, že když slupnete tu sušenku, tak se o nic lépe cítit nebudete, maximálně budete mít o to horší náladu, když si uvědomíte, kolik zbytečných kalorií jste právě spořádala. Nemám snad pravdu?

Mám, vím to, protože jsem si to taky zkusila, takže mi nikdo nemůže tvrdit, že nevím, o čem mluvím.

To se mi to krásně radí. Ale teď se možná ptáte: "Tak co mám dělat?" Udělám to nejlepší co můžu a povím vám, co funguje u mě.

#1 JÍT SI ZACVIČIT
Ahoj, Endorfiny! Přesně tak, tyhle kouzelné hormony štěstí, které se vám do krve vyplavují při cvičení jsou snad tím nejlepším spojencem. Navíc toho ze sebe ve fitku dostanete mnohem víc, nikdy se necvičí líp, než když jste naštvaní a nikdy nevydržíte běhat tak dlouho jako když jste smutní. Jako by tohle samo o sobě nestačilo, tak ještě odcházíte s dobrým pocitem, že jste udělali něco pro sebe!

#2 UKLÍZET
Vidět za sebou nějakou odvedenou práci je hrozně uklidňující a navíc je to úžasný způsob "duševní hygieny". Když něco uklízím, tak mi přijde,  že si zároveň uklízím také v hlavě, dělat si pořádek kolem sebe hodně pomůže. Ať už jde o cokoli, uklidit pokoj, koupelnu, celý dům (to když má člověk hodně přemýšlení), auto, nebo jenom kabelku, vytřídit fotky v telefonu. A většinou se u toho také hýbete a to je plus!

#3 JÍT SE PROJÍT
Nic mě neuklidní tolik jako čerstvý vzduch, trocha pohybu, být chvilku sama a teď navíc ta zelená všude kolem. Takže nazout pohodlné boty a vyrazit do lesa, do praku, do klidné části města, nebo si jen obejít pár bloků v polední pauze.

#4 UDĚLAT SI ČAJ A PŘEČÍST SI KNÍŽKU/PUSTIT OBLÍBENÝ SERIÁL
Někdy se ale člověk prostě cítí pod psa, nemá vůbec energii na to, aby se s tím potýkal nějakým akčním způsobem a pro tyhle příležitosti mám následující dva typy! Takže sáhnu do sbírky svých čajů, ideálně vyberu nějaký voňavoučký rooibos, nebo bylinky, které jsou uklidňující a připravím si pořádně velký šálek. Posadím se do křesla, zachumlám se do deky, popadnu knížku - nic složitého, jen něco lehčího Biomanželka od Viewegha, Saturnina od Jirotky... A je to!

#5 MAXIMÁLNÍ RELAX
A když ani to nepomůže, tak určitě pomůže si kolem vany zapálit pár vonných svíček, napustit si horkou vodu a pro maximální efekt do ní přidat mléko, med, skořici a trochu kokosového oleje, popadnout lufu a dopřát si pořádný peeling celého těla.

Takže, milé dámy, přestaňte se sabotovat a udělejte pro sebe něco hezkého!

xx A.

1 komentář: